En stor del af vore opgaver udføres for kunder, som vi har længerevarende faste samarbejdsrelationer til

Markkort

Et markkort er ofte et godt udgangspunkt ved bestilling af diverse services, pasningsaftaler mv. Ved brug af overskuelige markkort er sagsbehandlingen nemmere for alle parter og misforståelser kan nemmere undgås.

På internettet findes flere gisbaserede webservices, som gratis stiller kortdata til rådighed for alle. Den pt. bedste gratisløsning findes på Danmarks Miljøportal, der er et partnerskab mellem Miljøministeriet, KL, Danske Regioner & Den Digitale Taskforce. Her er det muligt at finde information om miljødata, landbrug, ejendomsretlige grænser (skel) vist med overskuelige luftfotos (ortofotos) som baggrund. Der findes både data inden for naturbeskyttelse, fredninger, bygge- og beskyttelseslinjer, landbrug, planlægning, jordforurening og grundvand på sitet.

De orto fotos, som anvendes som baggrund, er luft fotos, der er efterbehandlede digitalt ift. målinger på landjorden og derved rettet op til en ortogonal projektion sådan, at de derved bliver målfaste. Det betyder, at du med en rimelig præcision kan foretage målinger i kortdataene. Det betyder også at ejendomsgrænser (skel) repræsenteres på kortet sådan som de faktisk er i marken. Det er COWI, som har rettighederne til de anvendte orto fotos og de fotos, som stilles til rådighed er ikke i den højest mulige opløsning, men dekan udmærket anvendes til nyttige og overskuelige kort.

Du kan tegne dine marker op, måle arealet, udskrive kort, der giver dig et nøjagtigt overblik over placeringen af dine arealer. Derved har du mulighed for at knytte de optegnede marker sammen med andreoplysninger og lave overskuelige arbejdssedler. På den måde får vore medarbejdere den bedst mulige udgangsposition for arbejdet i marken. Du kan også udskrive en række praktiske temabaserede udskrifter for din bedrift som f.eks. 'Handelsgødning', 'Ukrudtssprøjtning', 'offentlige områdeudpegninger' mv.

Du kan følge nedenstående link for at se et eksempel på et kortudsnit. I eksemplet er følgende lag slået til: DDOland 2006, skel, §3-arealer, MVJ-aftaleområde, SFL-område, markbloknummer og markblokkort.

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok